måndag 7 maj 2012

Falukorv med Pasta för Dummies!!

Matlagning för Pappor...

Köp:
*1st Falukorv ring
*1dl krossad tomat
*500g Pasta(spagetti eller skruvar gärna med ca 7-12 min koktid)
*lite salt typ halvmatsked
*lite oregano typ halvmatsked
*lite matolja typ halvmatsked
*lite smör(vanligt margarin som man har på mackan) typ 50g

Tillbehör:
*Kastrull som rymmer ca 1,5L - 2L vatten
*Durkslag som man kan hälla över pastan i så man får bort vattnet(om man inte har detta kan man blockera pastan med locket till kastrullen men det är massa bök i onödan om det inte finns ett durkslag)
*Ugnsform som rymmer falukorv
*slev att röra pastan med(funkar med vanlig sked/gaffel/kniv)
*smörkniv(funkar med vanlig sked/gaffel/kniv)

Hur man lagar Falukorv med Pasta..

Sätt ugnen på över och undervärme i 200 grader.

Ta bort skyddet som sitter runt korven, skär små snitt tvärsöver korven med 2-4 cm mellanrum, lägg den i formen och häll den krossade tomaten snyggt över så det täcker så mycket som det är möjligt av korven.

Sätt in Formen med korven i ugnen när ugnen är 200grader varm dvs lite beroende på vilken ugn men oftast ska en lampa slockna eller tändas som signal för att den har rätt temperatur(vid frågetecken kring detta så fråga närmaste kvinnliga bekant, använd gärna en bild på ugnens framsida alternativt bild på där knapparna sitter som hjälp för att veta vad som signalerar när den är redo)
**funkar inte detta så låt ugnen stå i 15 minuter sätt därefter in formen..**
Låt formen vara inne i 23min..

Medans man väntar på korven sätt på ca 1L vatten på fullvärme i kastrullen, häll i saltet, oreganon och matoljan därefter vänta tills vattnet kokar, tar ca 5-10 minuter. Därefter när vattnet kokar så häll i 300-500gram pasta och låt det koka i tiden som är angivet på paketet pastan kom ifrån(ta gärna av pastan ca 30 sec för tidigt för lite mer tuggmotstånd)
När pastan kokat klart så häll av pastan i durkslaget över diskkon så vattnet kan rinna av sedan häll tillbaka till kastrullen och tillsätt smöret och rör om ordentligt så kommer pastan inte klibba ihop.

Nu bör korven vara klar snart så bara ta ut och ställa fram allt och äta..

Hoppas detta kan uppskattas av familjen.. inte så jobbigt att laga till men uppskattas stort av dom där hemma och frugan gnäller aldrig av god mat där hon inte behöver göra den själv..

bon appetit!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar