torsdag 10 maj 2012

POKEMON... En dröm värld??

Har alltid gått och funderat på hur en perfekt värld skulle kunna se ut..

Pokemon i sin enkelhet är inte långt ifrån.. Kan inte förstå oförstående föräldrar som tycker Pokemon är våldsamt.. Det handlar ju bara om att skjuta massa effekter på varandra och det som kan ses som skadligt skulle självklart vara stenar flygandes samt dom slag mot Pokemon som förekommer.. Det är ju det som är värst.. sen går man djupare in i det som händer och dom mäter varandras styrka och den starkaste vinner och den svage svimmar och får massor av kärlek ifrån både han som äger den pokemonen såsom motståndaren..

Händer att det finns stöddiga typer den eviga nemesis så klart man det goda vinner alltid och Team Rocket flyger bort i fjärran..

Men jämför det med allt annat som går på TV till och med naturkanalerna är mer våldsamma och det kan oftast vara mer ok att titta på än barn program då naturen är vad den är inget man kan göra något åt medans barnprogram ska sänkas till en massa drogade Björnar som springer omkring och åmar sig det är ett riktigt bra program...

Stackars barn som sätts framför dessa program och tror sig att det är normalt beteende...

Största Nyheten på länge som jag känner har varit något varmt och välkommet på TVn är Bumbibjörnarna.. vem har inte fina minnen till detta program.. Här finns alldeles lagom accepterat våld.. men det är omsorgsfullt paketerat i en massa kärlek.. Enda anledningen till att man vet det är för att man faktiskt suttit bredvid mina barn samt tittat på det ensam när jag var mindre annars är det väldigt lätt att vara fördomsfull..

Låt barn vara barn.. ett barn med blåmärken det är ett lyckligt barn.. alla gänger man ramlat ner ifrån träd, kojor, cyklar och allt vad man hittat på så är det ett under att man faktiskt tagit sig förbi sina första Femton år.. där gjorde alla fall jag mest satyg..

Men om jag någonsin skulle vilja hamna i en fantasi värld så skulle det nog vara Pokemon just för att man var dag skulle kunna tävla och utforska livet som det ska uppleves alla är glada och fulla av liv och är nöjda med det lilla dom har..

Ingen dör någonsin i Serien dom går vidare svimmar ibland åker till sjukhuset och blir omhändertagna för att sedan kasta sig ut i livet igen..

De vore nåt.. hoppas jag kan lära mina barn drömma lika stort som far sin..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar